Yasal Duyuru

Sitemizde bulunan ürünler reçeteye tabi ilaçlar olmayıp adı geçen hastalıkların tedavisinde doğal destek amaçlı ve Takviye Edici Gıda  olarak kullanılır.
Ürünlerimiz hiçbir hastalığın teşhisinde,tedavisinde ve sağaltımında kullanılamaz.
Ürünlerin kullanımı ve sağlık sorunlarınız için öncelikle aile hekiminize ya da eczacınıza danışınız.
Ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve diğer sorularınız için lütfen iletişim formu ya da telefonlarımızdan bize ulaşınız.

SQUALENE (Köpekbalığı karaciğer yağı  )

Tarih: 2012-02-20

SQUALENE (Köpekbalığı karaciğer yağı  )

Köpek balığı karaciğerinde bulunan Squalene maddesi tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir. Bu madde bazı böceklerde ve karıncalarda da vardır. Squalene kanser tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Ancak unutmayınız ki bu maddenin bulunduğu bir diğer madde ise bizim sızma, geleneksel yöntemlerle çıkarılmış zeytinyağıdır. Amerikan Tabibler Birliği`nin yayınladığı Archive of Internal Medicine Dergisi`nin 12 Ocak 1998 sayısında çıkan bir makale hayati bilgiler içeriyor. İsveç`teki Karolinska Enstitüsü`nden başta Dr. Alicya Wolk olmak üzere 8 bilim adamının yıllar süren 61.471 kadın üzerinde yaptıkları araştırma da şu çok önemli sonucu vermiştir: Zeytinyağı kanser riskini yüzde 50`ye yakın azaltmaktadır. Buna mukabil soya, mısır, ayçiçek yağları ve hayvani yağlar (tereyağ vb.) kanser riskini yüzde 69 yükseltmektedir. Zeytinyağında % 0,8 oranında Squalene bulunur. Günden en az 100 cl. Sızma Zeytinyağı tüketen bir kişi gerektiği kadar Squalene almış olur. Köpek balığı karaciğerinde bulunan Squalene ise neredeyse %100 saflıkta olduğu ve insan bir günde sürekli olarak en az 100 cc zeytin yağı da tüketemiyeyeceği için sequalene nin önemi bir kez daha artmaktadır. 

Squalene insan dokusunda küçük miktarda doğal olarak bulunan, yüksek miktarda saflığa sahip çoklu doymamış hidrokarbon sıvısıdır. Squalene, insan vücudunun farklı hücrelerine oksijen tedarikini artıran özel bir kapasiteye sahiptir. Squalene ‘nin kaynağı 1500 metre kadar derinliklerde bulunan derin deniz köpekbalıklarının karaciğeridir.
Squalene kanser , tümör, ülser ve romatizmaya karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Karaciğer, böbrek, şeker ve strese bağlı şikeyetleri azalttığı görülmüştür.Squalene gastriti olan insanlar için şiddetle tavsiye edilir. Çok çalışan insanlar için genel bir sağlık toniği olarak kullanılabilir. Kan dolaşımını hızlandırarak kanı toksinlerden temizlemeye, saflaştırmaya ve zehri çıkarmaya yardımcı olduğu görülmüştür.Squalene cildin, ihtiyaç duyduğu besinleri almaya yardımcı eder ve daha güzel bir cilt sağlar. Ayrıca kalp hastalığı, şeker hastalığı, arterit ve hepatit olan hastalar için çok yaralı olduğu bilinmektedir.
Hint okyanusu,Japon Denizi gibi 600 - 1000 metre gibi çok derin denizlerde yaşayan Aizame (Aİ) cinsi köpekbalığınını karaciğerinden elde edilir. Bu cins balığın karaciğerinin bu kadar kıymetli olma nedeni ise, Ai köpek balığının 400 milyon yıldır hiçbir evrime uğramaması, bu kadar derin bir denizde çok az oksijenle yaşayabilmesidir. Karaciğer ,balığın vücudunun yaklaşık % 25-30 unu oluşturmakta ve bol miktarda SQUALEN içermektedir. Araştırmalar sonucunda elde edilen sonuç Aİ balığının kıymeti hakkında başka bir fikir verebilir.

Aİ Köpekbalığı yaşayan tüm canlılar arasında KANSER vakası görülmeyen TEK canlıdır.
1905 yılında Japonya ` da keşfedilen, biokimyasal formül, 1931 yılında İsviçre`li bilim adamlarınca çözümlendi. Poliansature uzun zincirli bir Hidrokarbon olan Sequalen tamamen doğal ve organik bir gıda tamamlayıcısıdır. Vücudun toksinlerden arındırılmasına,ve immun sisteminin desteklenmesinde kullanıldığı gibi,aynı zamanda vücudu virüslere ve bakterilerekarşı güçlendirdiği bildirilmiştir. Vücuda zindelik kazandırı ve yoğun tempoda çalışan kişilerde yorgunluğu giderir. Cinsel gücü artırıcı etkileri görülmüştür. Hücre rejenerasyonunu hızlandırır,doku harabiyetlerinde iyileşme sürecini hızlandırır. Yanık tedavisinde kullanılabilir. Cildin nemli ve yumuşak kalmasını sağlar.

Squalene Nedir ?
Squalene bütün yaşayan canlılarda bulunan, doymamış yağ oranı yüksek 30 karbon ve 50 hidrojen atomundan oluşan doymamış çoklu bir hidrokarbondur. Kararlı hale gelmek için hidrojen atomuna ihtiyacı vardır. Vücuda girince vücuttaki sudan hidrojen alarak üç oksijen atomunu açığa çıkarır.Böylece vücuttaki oksijeni arttırarak yüksek asiditeyi engeller. Birçok kurama göre dokulardaki oksijensizlik ve yüksek asidite kanser nedeni olup,normal hücrelerin ölüp farklı bir yapı oluşmasına neden olur. Squalene bitkisel yağlarda da bulunabilir. Örneğin zeytinyağı %0.8 oranında Squalene içerir ve çoğunlukla yemek yapımında ve salata da kullanılır. Yapay olarak elde edilen ya da zeytinyağı ve açık deniz köpekbalıklarının karaciğerlerinden alınan Squalene’in sağlığa farklı da olsa yararı varken, sahil köpekbalıklarından çıkarılanın hiçbir faydasının olmadığı rapor edilmiştir.
Vücuttaki squalene yüzdesi ( mg / 1g )
Cilt altı yağ  %3
Karın yağları  %0.15
Deri   %0.148
Pankreas  %0.0299
Akciğer  %0.0218
Safra Kesesi  %0.0091

Besinlerdeki squalene yüzdesi
Zeytinyağı  %0.8
Avokado  %0.044
Patlıcan  %004
Kümes hayvan eti %0.0264
Peynir   %0.0955
Tuna Balığı  %0.014

Açık Deniz Köpekbalıklarının önemi
Denizin 500-1000 m. Altındaki dünya, bitkiler olsun, balıklar ya da memeliler olsun hiçbir yaşam şeklinin içinde yaşamasına elverişli olmayan çok acıması bir dünyadır. Bunun nedeni 100 atmosferin üzerinde olana yüksek basınç, çok az oksijen ve kısıtlı besin zinciridir. Sıcaklığı 2-4 derece arasında değişen ve neredeyse hiç ışık olmayan karanlık ve soğuk bir yerdir. Ancak bu yerleşimin olmadığı acımasız yerde gizemli açık deniz köpekbalıkları yaşar. Açık deniz köpekbalıkları çok kuvvetli bir hayat enerjilerine sahiptirler. Bu benzersiz balığın yüzeye çıktığında basınçtaki değişime tahammül ederek uzun bir süre yaşama yeteneği vardır. Açık deniz köpekbalığının  U şeklinde, diğer bütün balıklardan farklı olan kendine özgü bir karaciğeri vardır. Karaciğer ağırlığının %80’ yağdan oluşur. Karaciğer, köpekbalığının ağırlığının %25’ini ve vücut uzunluğunun 1,5 katını oluşturur.
Açık deniz köpekbalıklarına böyle bir ortamda yaşama yeteneğinin sorumlusu olan hayatını sürdürme gücünün squalene olduğuna inanılmaktadır. Bütün açık deniz köpekbalıklarının karaciğerleri aynı oranda ve aynı yüksek kalitede Squalene içermez. Köpekbalıklarının diğer türleri daha az squalene içerirken, Japonca’da ‘Ai’ diye adlandırılan, daha fazla squalene içeren köpekbalıkları seçimde öncelikli rol oynar. Açık deniz köpekbalığı, kansere ve hemen hemen bütün enfeksiyonel hastalıklara karşı direnç sağlayan olağanüstü miktarda Squalene içerir. Squalene; normal hücreleri hasarlardan ve bağımsız radikallerden kaynaklanan bölünmelerden koruyan güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir ve tarım ilacı, polisilik hidrokarbonlar ve vücutta yaşam boyu toplanan ağır metaller gibi toksik kimyasalların çözünmesi ve vücuttan atılması için yüksek kalitede lipofilik özelliğe sahiptir. Hayvanlar üzerindeki çalışmalarda açık deniz köpekbalıklarının karaciğerlerinden alınan squalene güçlü antitümör aktivitesini göstermiştir. En iyi yöntem, Squalene’in geniş dozlarda uzun zaman kullanılmasıdır.

Squalene dokulara nasıl iletilir?
Squalene aslında vücudumuz tarafından da az miktarda üretilerek deri altında depolanır.Squalene aynı zamanda bir lipoprotein olduğu için lipoprotein reseptörlerine bağlanarak vücuda yayılır.Squalene doymamış bir yağ asidi olduğundan Omega 3 gibi davranarak kalp damar sistemindeki iyi kolesterolü arttırarak damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.Anne sütündeki bağışıklık maddesi Alkoksigliserolleri (AKG) çok miktarda içerdiği için bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek verir.
Squalene hücre yenileyici özelliğe de sahip olup hiyerarşik hücrelere dost anarşik hücrelere ise düşman davranır.

Kullanım alanları:

- Vücuttaki oksijeni arttırarak kanser, tümör, romatizmaya karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici özelliği vardır.
- Kemoterapik ilaçlara etkisini arttırarak kanserli hücrelerin iyileşmesine yardımcı olur.
- Cilde sürülerek egzama, sedef ve yanıktan oluşan tahrişi giderici etkisi vardır.
- Başta arterit olmak üzere eklem ve kıkırdak rahatsızlıklarına etkin bir gıda destekleyicisidir
- Özellikle karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek hepatitten ve alkolden kaynaklanan   zehiri attığı görülmüştür.
-karaciğer hastalıklarında ve nevraljide pozitif etkili
-kolesterol düşürülmesinde yardımcıdır
-şeker ve ülser yaralarının kapanmasında etkili
-cilde nüfuz edicidir (çok iyi bir krem ve kırışık giderici olarak kullanılır)
-adaptojen özelliklidir.(Yan etkisi yoktur, zehirsizdir ve sterilize edicidir.)

Kullanıldığı vakalar;
-kanser, lösemi
-astım
-hepatit
-böcek ısırıkları
-güneş yanıkları
-kalp hastalıkları
-ülser
-şeker
-hafıza güçlendirici
-cinsel iştahsızlık
-göz bozukluğu
-osteoporosis
-artrit
-allerji
-cilt dokusu yenileme
- Oksidasyonun önlenmesi,
-Kalp damar sisteminin korunması,
-Hücre yenilenmesi,
-Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi üzerinde pozitif etkileri olan ve insan yaşam kalitesini arttıran denizden gelen bir sağlık destek ürünüdür.

SQUALENE tıbbi ilaçlara bir alternatif değildir. Ancak onların etkilerinin artmasına yardımcı olarak kullanılır.
Referanslar
- Wan-Soo Choi, Jong-Sei Kim and Sei Jong kim Departmant of biology chosun University, department ofnternal Medicine Chonnam University Medical Shool, Kwangin, Kore
- Kim Jeong-sang and Kim Jong se department of Oriental Medicine, dongshin University Dep of biology Chosun University
- Dr. Jong-se Kim, Departmen of belology, college of Natural science Chosun University, 375 Seoasuk Copyright 2003 Korcan Society of elecktron Microscopy
- Kwang Phil Cho, Jae Sunig kim, Dept anatomical Phatalogy Chunnam Univ. Hospital
- Su Man Jhung, dept. Of EM, College of medicine, Chosum Universit

 

Giriş

Sepet

Sepet Boş

Kargo Seçenekleri

Yurtiçi Kargo - YouTube

Yeni Ürünler

VELTURA

VELTURA

Fiyatı: 300.00TL
STAKİD

STAKİD

Fiyatı: 300.00TL
CORVEZİO

CORVEZİO

Fiyatı: 300.00TL